Rabu, 08 Mei 2013

cara membuat pishing / fake login fb

assalamualaikum .
kali ini aku nak bg tao cam ne cara nak buat pishing .

ape tu pishing ?
ala , tengok tajuk post ni pun da tao ape tuu maksod fake login fb kan .
ianya ialah sebuah website yg menyerupai FB .
segelintir para hacker menggunakan cara ini untuk mencuri email dan password facebook seseorang .


fungsi pishing .
bile target / mangse masuk link pishing dan login .
email dan pass mangse akan di hantar ke hosting hacker tersebot .
pasti ingin tao bukan mcm mane ingin membuat pishing ?
okay , terus ke step step dea >>


1. daftar free hosting , ex : 000webhost.com , x10hosting.com dll .
aku guna x10hosting.com jeh :D
2. bila da daftar je klik Access cPanel
3. klik file manager .
4. download file pishing.zip
5. seterusnya ekstrak file tersebut . setelah ekstrak nanti akan keluar 2 file .
- index.html
- mail.php
6. upload kedua-dua file tersebot di file manager tadi .
7. selesai upload lalu test dahulu dengan membuka laman hosting yg di buat tuu .
8. try login fake fb yg korang buat tuu . dan bukak file manager hosting korang nanti akan ternampak file bernama
- log.txt
kalau ade means fake login korang da siap dan boleh disebarkan .
yihaaaa ! senang bukan ?

gunakan lah cara ini sebaik mungkin / digunakan untuk kebaikan .


harap post kali ni korang suke , kalo suke share lah atau tinggalkan komen :D

Eko Supriyanto

Kebahagiaanmu tidak ditentukan oleh orang lain, tapi oleh dirimu sendiri. Apa yang kamu lakukan hari ini, tentukan bahagia masa depanmu. .

0 komentar:

Poskan Komentar

 

Copyright @ 2013 Ilmu Gratis.

Designed by ILmuGratis | Eko supri